Samen met tal van toeristische actoren trekt toerisme Mol op zondag 24 april het toeristisch seizoen op gang. Vanaf 10 uur start een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan activiteiten. Het volledige programma vind je op www.visitmol.be of in de vrijetijdskrant Uit in Mol maart-april.

Doorloop het programma en ontdek dat je dag waarschijnlijk te kort zal zijn:

> Gratis bezoek Zilvermeer: Elke bezoeker ontvangt een flyer met daarop een verkenningsparcours. Fijn om het Zilvermeer eens vanuit een andere hoek te ontdekken, maar vooral ook lekker! Onze horeca zet zijn beste beentje voor.

> Rondvaart met de taxi-boat: gratis tochtjes op de Kanaalplas aan de Zilvermeerhaven Port Aventura, van 10 tot 12 uur of van 13 tot 17 uur.

> Sunparks Kempense Meren: Een hele dag waterpret in het subtropisch zwemparadijs, van 10 tot 20 uur, volwassenen 15 euro (toegang zwembad, streekproevertjes en Postel biertje in de brasserie), kinderen 13 euro (toegang zwembad, kinderpannenkoek of kinderijsje, drankje in de brasserie).

> Opendeur Huyze Colibrant: De bezoekers worden extra verwend met allerlei streekproevertjes, 10 – 17 uur.

> Digitale stadwandeling met OJOO: De app gidst je langsheen de mooiste plekjes in het Centrum (Stadswandeling-Mol).

> Gratis verhuur geocache 'De Mol Code', Mp3-wandeling 'Spijkers met koppen' en kinderwandeling 'Shaggy & Sherry', tussen 10 en 15 uur bij de dienst toerisme. Inschrijven tot en met 21 april via toerisme@gemeentemol.be, want het aantal toestellen is beperkt.

> De schatkamer van Jakob Smits: Neem een kijkje achter de schermen en in de vernieuwde depotruimte van het museum. Je krijgt tekst en uitleg van de museummedewerkers tijdens een rondleiding die start om 14 uur. Wel vooraf inschrijven via info@jakobsmits.be.

> Opendeur dienst toerisme: De bezoekers worden extra verwend met allerlei streekproevertjes. Ook de vernieuwde fietslus 'Vaartketsersroute' stellen we graag aan je voor.

> Appart Hotel Corbie: op zaterdag 23 en zondag 24 april biedt dit driesterrenhotel in hartje Centrum overnachtingen aan tegen uitzonderlijk lage prijzen. Boeken via mol@corbiehotel.com met vermelding 'Opening Toeristisch Seizoen'.

Meer info: dienst toerisme, 014 33 07 85, toerisme@gemeentemol.be, www.visitmol.be